Find rundt i mærkejunglen

Oeko-Tex® Standard 100 og Tiltro til Tekstiler 

Oeko-Tex® Standard 100 mærket viser, at indholdet af forskellige sundhedsskadelige stoffer i det testede tekstil er under de gældende grænseværdier. Kravene til disse afhænger af, hvor på tæt på kroppen tekstilerne skal være. Jo tættere på kroppen, jo større krav stilles der. Til de produkter, der bruges af børn op til 3 år, er der særdeles strenge krav.

Oeko-Tex® Standard 100 er dog ikke ensbetydende med, at fremstillingen er økologisk eller miljøvenlig. Oeko-Tex® Standard 100 er en europæisk ordning, der i Danmark kontrolleres af Dansk Teknologisk Institut.

 

 

Nomite på dunprodukter

Nomite mærket er forbrugerens garanti for, at våret er vævet så tæt, at hverken husstøvmidens ernæring (hudafskalninger fra mennesker) eller miden selv kan trænge igennem. Modsat mange myter er dun og fjer ikke årsag til allergiske reaktioner. Synderen er oftest husstøvmiden. Der findes flere videnskabelige undersøgelser, der dokumenterer ovenstående. Derfor kan husstøvallergikere trygt købe dunprodukter mærket med Nomite.

Dunprodukter kan for i øvrigt vaskes ved 60°C, hvorved husstøvmiden dør.

 

 

Varefakta - fordi ærlighed varer længst

Varefakta kontrollerer løbende vores Snup-Let 2 seler for at sikre, at oplysningerne i deklarationen bliver ved med at svare til indholdet. Skulle der eventuelt være en fejl vil den blive opdaget og rettet. Varefakta er alene om at føre systematisk og uvildig stikprøvekontrol af fødevarer og en lang række andre varer i Danmark.

Varefakta-symbolet er din garanti for, at varedeklarationen holder hvad den lover.

 

Svanemærket - Ecolabel 

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Sammen med Blomsten er målet at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Miljømærkerne (Svanen og Blomsten) ser derfor på hele produktets rejse, og de miljøproblemer der opstår undervejs - til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer. Svanemærket står for skrappe miljøkrav, skrappe krav til kemikalier, stramning af krav, certificering og kontrol. Når du vælger et produkt mærket med Svanen er du med til at mindske miljøbelastningen - og uanset hvilket produkt du vælger kan du være sikker på, at de er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori.